Nieuwsbericht

Zitting Windpark Egchelse Heide Raad van State

10-11-2019 11:10
Partner:
Pijler:

Aan het begin van dit jaar is de definitieve omgevingsvergunning voor de bouw van de vijf windturbines van Windpark Egchelse Heide in de gemeente Peel en Maas verleend. Een viertal bezwaarmakers uit Beringe en Meijel zijn in hoger beroep gegaan bij de Raad van State. Deze zitting vond 8 november plaats. De uitspraak wordt over minimaal zes weken verwacht.

 

Meedoen
Het is de bedoeling dat de omgeving meedoet en meeprofiteert van het project. Dat kan nu al door lid te worden van Peel Energie, de energiecoöperatie achter de ontwikkeling van het park, en straks door middel van een obligatielening. Het windpark geeft een obligatielening van 2,5 miljoen euro uit tegen een rente van 5%, speciaal voor de inwoners van Peel en Maas. Naar verwachting wordt begin 2020 gestart met deze obligatielening.

Over het windpark
Windpark Egchelse Heide is als initiatief van o.a. energiecoöperatie Peel Energie en lokale agrariërs een echt lokaal project met als doel een forse bijdrage te leveren aan het energieneutraal maken van de gemeente Peel en Maas. De vijf windturbines leveren samen bijna 90% van de particuliere stroombehoefte in Peel en Maas. Zo laten we een schonere wereld achter voor onze kinderen en kleinkinderen en vloeien de opbrengsten zoveel mogelijk terug in de regio. Peel Energie zal zijn opbrengsten inzetten voor de energietransitie waardoor het windpark terecht “aanjager van duurzaamheid in Peel en Maas” genoemd mag worden.

Cover image