Nieuwsbericht

Windpark Egchelse Heide belangrijk voor Peel Energie

22-02-2020 22:23
Partner:
Pijler:

Grote stap in energietransitie Peel en Maas. 

Windpark Egchelse Heide is een lokaal initiatief van onder andere energiecoöperatie Peel Energie. De Raad van State heeft de vergunning voor dit windpark eind januari onherroepelijk verklaard. Dat betekent dat we door kunnen met de realisatie van dit project en een grote stap kunnen zetten in de verduurzaming van de gemeente Peel en Maas.

Obligatielening
Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen mee kan doen met Windpark Egchelse Heide en ook van de lusten kan profiteren. Daarom heeft u vanaf 16 maart de mogelijkheid om door middel van een achtergestelde obligatielening te investeren in de realisatie en exploitatie van Windpark Egchelse Heide. De totale investering voor de realisatie van dit windpark bedraagt zo’n 27 miljoen, waarvan drie miljoen via een uitgifte van obligaties wordt opgehaald.

Meedoen kan vanaf €500,- tot maximaal €100.000,-. De lening wordt in tien jaar (plus de bouwperiode) annuïtair terugbetaald met een rente van 5% per jaar. 

Bent u lid van Peel Energie en inwoner van Peel en Maas, dan krijgt u voorrang. Bent u nog geen lid, meldt u zich dan nu aan: www.peelenergie.nl 

Op 18 maart wordt een voorlichtingsavond over de obligatielening Windpark Egchelse Heide in de Houbereij Panningen gehouden. Hiervoor kunt u zich aanmelden via obligaties@windparkegchelseheide.nl

Voor meer informatie over het windpark, de risico’s, de obligatievoorwaarden en hoe in te schrijven, kunt u na 9 maart terecht op www.windparkegchelseheide.nl.

Cover image