Nieuwsbericht

Samen duurzaam op basis onderwijs

07-04-2019 13:07
Partner:
Pijler:
De energie helden van Peel en Maas

Samen met het ontdeklab werken we aan de bewustwording van kinderen.
We gaan 3 keer een uur naar de basisschool met interesse.

Daar gaan de met de kinderen in gesprek gezellig luchtig en speels.
Wat maakt een energie held nou zo bijzonder? In 3 sessies van 1 uur ga ik met de kinderen in dynamisch gesprek.
sessie 1) Maken we samen een toffe 'mindmap' wat weten we al over duurzaamheid hoe kunnen we zelf iets doen? Wie zijn die helden? Wat maakt hen bijzonder. Kennen we helden? Hoe herken je ze?
sessie 2) Welke helden hebben we de afgelopen periode gezien? Hebben we zelf al nieuwe helden in de klas gemaakt? Hoe kunnen we meer helden maken? wat kunnen we zelf doen? De kinderen gaan met een concrete opdracht de laatste periode in.
sessie 3) gaan we met de hele groep een of meerdere vlogjes/filmpjes maken over de gevonden helden en brengen de ideeën in beeld die de kinderen hebben gemaakt.
De leuke filmpjes worden op de online community samenduurzaampeelenmaas.nl gedeeld zodat de kinderen trots aan iedereen kunnen laten zien wat we zelf kunnen doen aan een duurzaam Peel en Maas.

De sessies worden op gewenst groepsniveau aangeboden en kunnen op school gegeven worden of b.v. in het huis van de gemeente in de creatieve ruimte.
Data & tijdstip en doorlooptijd stemmen we naar behoefte af.
Door de thema's bewust op hun normale wereld te projecteren en actief samen bezig te gaan krijgen we een verdieping op het onderwerp en creëren we een hoop bewustwording. Zo verbinden we de vraag wat kunnen we zelf eigenlijk doen voor de duurzaamheid van Peel en Maas aan concrete kleine dingen. Door film/vlog materiaal te maken helpen we de kinderen hun ideeën te delen met familie en vrienden.

In samenwerking met Peel energie en Windpark Egchelse Heide
Contact persoon: Margreet Schouren 0652651547
info@samenduurzaampeelenmaas.nl
Cover image