Nieuwsbericht

Rechtszaak rondom bezwaren Windpark Egchelse Heide

18-01-2019 09:16
Partner:
Pijler:
Donderdag 17 januari diende de rechtszaak waarin 8 bezwaren van inwoners van Peel en Maas tegen Windpark Egchelse Heide behandeld werden. De rechter vond het belangrijk dat voor- en tegenstanders zich gehoord voelen. Hij hoorde alle partijen geduldig aan en komt binnen zes weken met de uitspraak.

Aangezien het gehele traject van besluitvorming al lang duurt, ziet het team van Windpark Egchelse Heide uit naar de uitspraak van de rechter. Dat niet iedereen een windmolen in de eigen achtertuin wil, is begrijpelijk. Anderzijds staan we als maatschappij voor een lastige opgave. Niet alleen voor onszelf, maar vooral voor de generaties na ons, is het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen letterlijk van levensbelang. Het fors minder energie verbruiken is voor velen een lastige opgave. Daarnaast ligt er een grote uitdaging om onze energievoorziening te verduurzamen.

Daarom nodigen we iedereen in Peel en Maas uit om mee te denken en te praten over mogelijke oplossingen voor een duurzame toekomst. We horen graag wat inwoners dwarszit, welke ideeën voor alternatieven er zijn, of hoe we op andere wijze onze samenleving kunnen verduurzamen.

Meedenken en meepraten kan in de klankbordgroep van Windpark Egchelse Heide. Heb je liever een individueel gesprek met onze projectleider? Dat kan ook. Stuur een e-mail naar: info@windparkegchelseheide.nl om je aan te melden. We horen graag van je!
Cover image