Nieuwsbericht

Rechtbank houdt verleende omgevingsvergunning in stand

15-02-2019 09:06
Partner:
Pijler:
Rechtbank houdt verleende omgevingsvergunning in stand
De Rechtbank Limburg concludeerde op 13 februari dat er geen gegronde beroepen zijn tegen de verleende omgevingsvergunning voor de bouw van Windpark Egchelse Heide. Hiermee blijft de vergunning in stand. Wat betekent dat precies?

Procedure
Begin 2018 verleende de gemeente Peel en Maas de omgevingsvergunning voor de bouw van de vijf windturbines van Windpark Egchelse Heide. Een aantal omwonenden ging op 17 januari 2019 tegen deze vergunning in beroep bij de Rechtbank Limburg. De rechtbank verklaarde deze beroepen ongegrond. Met deze uitspraak kunnen alleen de eerdere bezwaarmakers nog in hoger beroep bij de Raad van State. Daar hebben zij nu zes weken de tijd voor. Na deze zes weken wordt de omgevingsvergunning onherroepelijk.

Vervolg
De komende periode staat in het teken van het inrichten van het Windparkfonds. Per opgewekte MW gaat € 1,- naar dit fonds. Op jaarbasis komt hiermee zo’n € 50.000,- beschikbaar voor duurzame initiatieven uit de omgeving. Daarnaast wordt gewerkt aan het rondmaken van de financiering. Het is de bedoeling dat de bouw in het eerste kwartaal van 2020 start.

Lokaal project
Windpark Egchelse Heide is als initiatief van o.a. energiecoöperatie Peel Energie en lokale agrariërs een echt lokaal project met als doel de gemeente Peel en Maas zelfvoorzienend te maken. De vijf windturbines van Windpark Egchelse Heide wekken samen 75% van de particuliere stroombehoefte in Peel en Maas op. Zo laten we een schonere wereld achter voor onze kinderen en vloeien de opbrengsten terug in de regio. U kunt op verschillende manieren meeprofiteren van dit project. Zo kunt u lid worden van energiecoöperatie Peel en Maas en hiermee voorrang krijgen op de obligatielening. Ook wordt een Windparkfonds ingericht waarmee duurzame initiatieven uit de regio worden gesteund.
Cover image