Nieuwsbericht

Inwoners Peel en Maas afwachtend met investeren in Windpark Egchelse Heide

02-04-2020 12:22
Partner:
Pijler:

De coronacrisis zorgt ervoor dat inwoners van Peel en Maas minder snel beslissen voor het kopen van obligaties van Windpark Egchelse Heide. Dat constateert voorzitter van Peel Energie Theo Neessen. (De Limburger 02-04-2020)

De investeringen in het toekomstige windpark aan de Haambergweg in Egchel en Beringe staan momenteel op 1,2 miljoen euro. Inwoners van Peel en Maas kunnen zich sinds 16 maart inschrijven om obligaties te bemachtigen voor het windpark. Volgens Neessen zouden de investeringen in deze fase van het traject rond de twee miljoen moeten zitten. Hij baseert zich daarvoor op vergelijkbare projecten rondom windparken. In totaal wil Windpark Egchelse Heide drie miljoen euro uit de regio ophalen.

Maar corona gooit voorlopig roet in het eten. „We merken dat mensen aarzelen om zich in te schrijven. Ze houden de hand op de knip door de coronacrisis; niemand weet hoe het afloopt”, aldus Neessen. De inschrijftermijn loopt tot 14 april.

Investeerders

Neessen maakt zich geen zorgen over vertraging van het project of dat de drie miljoen euro niet wordt gehaald. Mocht het beoogde bedrag niet haalbaar zijn uit de regio, klopt het bestuur aan bij investeerders uit de rest van het land. Dat zou Neessen echter jammer vinden. „De insteek is juist dat zo veel mogelijk inwoners uit Peel en Maas kunnen investeren in het windpark.”

Cover image