Peel Energie

Coöperatie Peel Energie is onze toekomst. Samen zorgen we voor een schone omgeving, goed voor onze kinderen en kleinkinderen. Wij zijn Peel Energie.

Tijd voor verandering!

De coöperatie Peel Energie is de lokale energieleverancier van groene stroom en gas van en voor Peel en Maas, opgericht in april 2014. Peel Energie streeft naar een energie-neutrale regio, d.w.z. de energie die wij met zijn allen gebruiken zelf lokaal en duurzaam opwekken. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor onze lokale economie en werkgelegenheid. Wij gaan voor een schone omgeving dat goed is voor onze kinderen en kleinkinderen. Peel Energie ondersteunt projecten op het gebied van duurzame energie, duurzame technologie en energiebesparing. We doen het voor elkaar. Ieders inbreng is daarbij meer dan welkom, want bij Peel Energie kan iedereen behalve klant ook lid worden. Een belangrijk project waar Peel Energie bij betrokken is het realiseren van het Windpark Egchelse Heide. Peel Energie is daarin mede eigenaar.

Visie en missie van Peel Energie

Door inspireren, informeren en mobiliseren van inwoners van Peel en Maas op het gebied van duurzaamheid, wil Peel Energie samen met deze inwoners zorgen voor een schone leefomgeving, die goed is voor onze kinderen en kleinkinderen.

Peel en Maas is energieneutraal in 2050. Wat lokaal gebruikt wordt is ook lokaal opgewekt, in 2020 wordt zoveel elektrische energie in Peel en Maas opgewekt dat de particulieren in Peel en Maas energie neutraal zijn. Verder is  35% van de totale elektrische energiebesparing gerealiseerd in 2030 en 30% duurzame energieopwekking is gerealiseerd in 2030

Peel Energie is de lokale en duurzame energieleverancier, die zich sterk maakt in Peel en Maas voor het realiseren en behouden van een energieneutraal Peel en Maas voor 2050. Wij stimuleren een reductie van de CO2 uitstoot, het verminderen van gebruik van fossiele brandstoffen en het gebruik van lokale duurzame energie, technologieën, producten en materialen. Verder behartigen wij de belangen bij in- en verkoop van groene duurzame energie.

Word lid van Peel Energie Klant worden bij Peel Energie | OM
Bekijk ook

Ons laatste nieuws

Wie zijn wij?

Waarom ook Peel Energie | om? Peel Energie vormt samen met tientallen andere lokale energiecoöperaties het groenste energiecollectief van Nederland: OM | nieuwe energie. Door onze krachten te bundelen kunnen we als collectief 100% duurzame en lokale energie leveren in onze eigen regio. Dat maakt dat we als collectief al vier keer zijn uitgeroepen tot de meest duurzame energieleverancier van Nederland. Samen zijn we om. Vandaar de naam Peel Energie | om

De coöperatie Peel Energie | om levert lokaal en duurzaam opgewekte energie aan particuliere en zakelijke klanten in de gemeente Peel en Maas. Bij Peel Energie | om betaal je voor je energie niet meer dan bij andere energiemaatschappijen. Maar bij ons krijg je als nieuwe klant geen tablet of laptop ‘cadeau’. Het grote verschil is dat bij Peel Energie | om de winst terugvloeit naar de gemeenschap van Peel en Maas. We ondersteunen projecten op het gebied van duurzame energie, duurzame technologie en energiebesparing. We doen het voor elkaar. Jouw inbreng is daarbij meer dan welkom, want bij coöperatie Peel Energie | om kan iedereen klant worden.
Je kunt je hier aanmelden als nieuwe klant
Bekijk hier de tarieven

Zijn er vragen of wil je graag actief meedoen met onze duurzame ideëen? Stuur ons een mail via info@peelenergie.nl.

Nieuwsbrief september 2020

Eerder verstuurde nieuwsbrieven

Onze missie en visie

In het kort: Peel en Maas energieneutraal. Peel Energie | om doet meer dan gas en elektriciteit leveren. Onze missie is om de gemeenschap Peel en Maas binnen enkele decennia energieneutraal te maken. Dat wil zeggen dat Peel en Maas zelf alle energie opwekt die het nodig heeft. Met de realisatie van Windpark Egchelse Heide zijn we al een heel eind op de goede weg. Zodra deze vijf windturbines draaien, kunnen we 75% van het particuliere stroomverbruik lokaal opwekken. Als we met Peel Energie | om, de gemeente Peel en Maas, bedrijven en inwoners de handen in elkaar slaan, kan Peel en Maas uiteindelijk helemaal onafhankelijk van andere energiemaatschappijen worden. Met 100% lokaal opgewekte, duurzame energie en energiebestedingen die in Peel en Maas blijven. We doen het voor elkaar. Wil jij ook klant worden? Klik hier om je aan te melden.

Mogen wij ons voorstellen

Het voltallige bestuur
info@peelenergie.nl

Het bestuur

Ton Hanssen
tonhanssen@gmail.com

Bestuurslid

Jacques Lucassen
admpeelenergie@gmail.com

Penningmeester

Frans Willems
frans.willems@xerox.com

Bestuurslid

Theo Neessen
thneessen@yahoo.com

Voorzitter

Jose Thiessen
info@peelenergie.nl

Vrijwilliger (oud-secretaris)

Inschrijving obligatielening gesloten

U kunt zich niet meer inschrijven voor de obligatielening van Peel Energie. Heeft u zich ingeschreven? Dan ontvangt  u op korte termijn bericht.

Evenementen

Hier vind u de evenementen gekoppeld aan Peel Energie

Word lid van Peel Energie!

Antwoord op al uw vragen.

Je antwoord