Evenement

Kinderredactie Energiehelden

De leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Wissel zijn echte Energiehelden. In drie lessen zijn zij aan de slag gegaan met het thema duurzaamheid. In die lessen zijn zo veel ideeën ontstaan, dat de kinderen hebben besloten om ook na school samen te blijven komen, als kinderredactie. Een keer per maand gaan ze twee uurtjes duurzame ideeën uitwerken.

Ze gaan bijvoorbeeld vlogs maken waarin je tips en tricks kunt verwachten over hoe je zelf thuis ook een Energieheld kunt worden. Bij de kinderredactie kunnen de kinderen ook terecht met vragen die ze hebben. Bijvoorbeeld over waarom veranderingen op het gebied van duurzaamheid zo langzaam gaan en hoe we samen dingen beter kunnen maken voor onze toekomst. De resultaten van de bijeenkomsten van de kinderredactie kun je volgen op deze community.

De eerste bijeenkomst van de kinderredactie is op vrijdag 19 april in het Huis van de Gemeente in Panningen.

Wil je net als de kinderen van de Wissel met de hele klas aan de slag met duurzaamheid? Bel Margreet Schouren (06 52651547) of stuur een mailtje naar info@samenduurzaampeelenmaas.nl. Dan kijken we of we ook bij jou op school aan de slag kunnen.

Partner:
Energiehelden
Pijler:

Locatie: Huis van de gemeente

Aangemaakt op: 08-04-2019 11:48 Bijgewerkt op: 28-04-2019 00:02
Cover image